25 octombrie 2009

WINDOWS 7


DA, WIN7 S-A LANSAT OFICIAL!
Deci vom avea din nou probleme cu driverele, cu asta, cu alea...? Ei bine, deocamdată nu ştiu ce să vă spun. Laptopul de pe care scriu în acest moment (ceva ASUS PRO31U) rulează Win7 RC de ceva vreme fără probleme şi, după părerea mea, mult mai bine decât Vista. În primul rând porneşte sistemul mult mai repede ca Vista. În al doilea rând toate componentele sistemului au fost recunoscute automat, deci n-am căutat drivere. În al treilea rând nu dă deocamdată semne de "îngrăşare" deşi am instalat şi dezinstalat diverse tâmpenii pe el. Mulţi spun că Win7 este un fel de Vista corectat şi îmbunătăţit. Ei bine, nu ştiu cine are sau nu dreptate. În schimb, din nou simţim maşina de marketing a Microsoft turată la maxim. Reclamele ne spun (din nou...) că ăsta e cel mai tare Win posibil şi că e de porc să cumpărăm altceva - deşi XP s-ar vinde la greu dacă s-ar mai găsi. Microsoft încearcă de altfel, de la lansarea Vista, să scoată orice urmă de XP de pe piaţă. Probabil că într-un final vor suspenda suportul tehnic. La 2 zile de la lansare Microsoft România nu şi-a actualizat încă pagina cu sistemele de operare. Ceva preţuri.
Legat de preţuri: Microsoft şi-a lansat şi magazinul propriu online. Deci acum puteţi cumpăra online diverse produse soft şi hard. 
În legătură cu viitorul Win7? Doar timpul va stabili evoluţia. Sper numai ca să nu se întâmple ce s-a întâmplat cu XP-ul. Adică în momentul de evoluţie maximă, să fie înlocuit cu ceva chestie ca Vista...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu